بین الحرمین به فاصله ۳۷۸ متری بین حرم امام حسین (ع) و حرم حضرت عباس (ع) گفته میشود که در گذشته مملو از منازل مسکونی و واحدهای تجاری بود و ارتباط بین این دو حرم، فقط از طریق یک کوچه یا خیابان کمعرض امکان داشت. در دوره حکومت صدام، بودجه درخورتوجهی برای خرید و تخریب بناهای میان دو حرم تخصیص یافت و خیابان عریضی ایجاد شد که امروزه با نام بین الحرمین میشناسید.
بین الحرمین کجاست؟
بین الحرمین امام حسین (ع) در مرکز شهر کربلا در عراق قرار دارد و محدوده بین حرم حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و مرقد قمر بنی هاشم را تشکیل میدهد.
تاریخچه بین الحرمین

در ابتدا فاصله بین دو حرم، محلهای با بافتی قدیمی مملو از کوچهپسکوچههای باریک، خانه و مغازه قرار داشت. ایده توسعه دو حرم و اتصال آنها مطرح شد که بهدلیل هزینه هنگفت خرید املاک، اتفاقی دور از دسترس بود. در سال ۱۳۹۳ هجری قمری (۱۳۵۲ شمسی)، اداره عتبات عالیات به دست وزارت اوقاف عراق افتاد و هفت سال بعد کارگروهی برای بازسازی و توسعه حرمها تشکیل شد.
صدام در محرم سال ۱۴۰۵ هجری قمری (۱۳۶۴ شمسی) اعلام کرد که مبلغ هنگفتی برای پروژه توسعه و اتصال حرمها با میدانی واحد اختصاص میدهد که بر این اساس، اراضی اطراف حرم خریداری شد. در ادامه ۱۰ میلیون دلار در اختیار استاندار کربلا قرار گرفت تا برای توسعه اطراف حرمها و احداث بین الحرمین اختصاص یابد. سپس تخریب خانهها، بازار و مغازهها به عرض ۴۰ متر آغاز شد که آثار تاریخی و مساجد قدیمی و… نیز در میان آنها به چشم میخورد. بین الحرمین در سال ۱۴۰۷ هجری قمری (۱۳۶۶ شمسی) افتتاح و سپس ساختمانهای تجاری در دو طرف آن احداث شد که تا سال ۱۴۱۱ هجری قمری (۱۳۷۰ شمسی) وجود داشت؛ زیرا تعداد زیادی از ساختمانها در اثر انتفاضه شعبانیه مورد اصابت قرار گرفت. پس از آنکه صدام مجددا بر این منطقه مسلط شد، ساختمانهای این محدوده تخریب و فضای بین الحرمین گسترش یافت. شیعیان عراق در سال ۱۴۱۵ هجری قمری (۱۳۷۴ شمسی) اقدام به درختکاری در بین الحرمین کردند.

آمادهسازی محوطه بین دو حرم برای استفاده زائران و تسهیل عبورومرور و همین طور تامین فضای مسقف در سال ۱۴۳۱ هجری قمری مصادف با ۱۳۸۹ هجری شمسی کلید خورد. به این ترتیب، برخی ساختمانها و هتلهای این محدوده تخریب شدند و این پروژه یک میلیون و پانصد هزار متر مربعی آغاز شد که از خیابان «میثم تمار» تا خیابان «جمهوری» را پوشش میدهد. وسعت کار به حدی بزرگ است که گفته میشود، این طرح در سال ۱۴۵۷ هجری قمری (۱۴۱۴ شمسی) به پایان میرسد.